1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Ellen Broeders nieuwe directeur basisschool De Hofstee

Ellen Broeders nieuwe directeur basisschool De Hofstee

dinsdag 1 maart 2016

Ellen Broeders-Vermoesen wordt met ingang van 1 maart de nieuwe directeur van katholieke basisschool De Hofstee in Etten-Leur. Ze volgt Jack Slangen op, die net afscheid heeft genomen.

De nieuwe directeur van De Hofstee werd 36 jaar geleden geboren in Antwerpen. Ze studeerde architectuur, maar besloot na twee jaar dat haar hart in het onderwijs lag. Haar werkzame carrière startte in 2003 in het Belgische Berchem, maar al snel volgde de overstap naar basisschool De Pontus in Etten-Leur. In eerste instantie op diverse vervangingsplaatsen, maar vrij vlug als vaste leerkracht en bouwcoördinator boven- en onderbouw en coördinator coöperatief leren. Verder vervulde ze als interim de functies zorg- en locatiecoördinator.

Hoofdstuk

Als ambitieuze vrouw bracht de functie groepsleerkracht en onderbouwcoördinator bij De Hofstee, met ingang van het schooljaar 2015-2016, haar net dat stapje verder waarnaar ze op zoek was. “Ik ben een trouwe hond”, zegt ze, “daarom was het afscheid van De Pontus heel dubbel. Enerzijds sluit je een belangrijk hoofdstuk af, anderzijds is daar dat nieuwe, uitnodigende hoofdstuk. De volgende stap.”

Positief

Na de bekendmaking van Jack Slangen dat hij ging vertrekken, solliciteerde Broeders naar de functie van directeur. Uit een groot aantal kandidaten werden er vijf geselecteerd waaruit ze uiteindelijk werd uitgenodigd om de laatste hobbel te nemen: een pittig assessment. “Dat was wel een uitdaging, maar daar houd ik van. Dat schrikt mij niet af.” Het advies was positief en de positie voor haar.

Bron: Etten-Leurse Bode
Foto: STELLA MARIJNISSEN 

Terug naar overzicht Pagina afdrukken